elinrosen

Alla inlägg den 4 september 2010

Av Elin Rosén - 4 september 2010 04:31

Ja idag är det fredag!

Började med lektion i morse vid halv tio tiden. Gick dock upp redan vid åtta, då hade jag ändå fått en nio timmars sömn! Jag var i kafeterian vid halv nio, alltså min frukoststund här har blivit helig! Sitter nästan alltid och äter frukost själv i lugn och ro, det är liksom min stund. Ofta är det inte någon i kafeterian då heller. Sitta i lugn och ro och bara äta och läsa lite ur en bok.. underbart. Morgonstund har guld i mun indeed.


Första lektionen var First Year Seminar, första lektionen i det eftersom vi missade den andra förra fredagen när vi var iväg! Där läser man en bok typ, där vi ska lära oss att bli toppstudenter och så vidare. Så ska vi ha quiz på det nästa fredag på dom tio första kapitlena, och eftersom vi åker till Mississippi på torsdagmorgon så måste vi göra den innan! yay!

Efter det var det Basic Computer Apps, och den läraren är fan riktigt ball! Här började vi en liten paper igen, om en förändring eller något mål vi har! Det är mest för att vi ska lära oss hur man lägger in källor och så!

Sista lektionen för dagen var matte! Fy vad jag får kämpa för att hänga med där, det är så svårt med termerna som dom använder och så. Men ska ju gå på extramatte på söndag för att fråga lite och få det förklarat igen!


Efter sista lektionen hade jag drygt en och en halv timme innan träningen.

Gick tillbaka till rummet och snackade lite med My på msn, och sen pratade jag med mamma i telefon, och när det var halvlek i Sverige matchen ringde jag och pratade med pappa! Pratar inte lika ofta med pappa som med mamma, han bara " Jag klarar mig, det är nog värre för dig" haha. Pappa måste lära sig att svara lite oftare på facebook! Han kör pekfingervalsen så det tar ju typ åtta år för honom att svara på ett av mina mail!


Träningen idag bestod av en walkthrough. Dock hann vi bara till stretchingen innan det började åska och Coach skickade in oss till gympasalen! På med gympaskorna och köra lite passningar! ovant som fasen att vara på innegolv! Träningen varade bara en timme idag och det var inte så jobbigt, det blev ju lite annorlunda eftersom det var inomhus och vi inte kunde göra som vi brukar.


Tillbaka till rummet, lång varm dusch och sen kilade jag med Danielle, Katie och Kim bort till matsalen och åt! Sen promenerade jag tillbaka för att tvätta :) Kul fredagsnöje va?

Medans tvätten var i gick jag till Publix och handlade lite, handlade för drygt 150 kr, så nu har jag så jag klarar mig ca en vecka och lite till!

Tänkte egentligen ha pluggat lite idag, men nej, jag sket faktiskt i det! Så jag har mest suttit vid datorn, fixat med tvätten, organiserat min garderob, städat vasken i badrummet och planerat en pluggdag på söndag!


Imorgon ska jag unna mig en pluggfri dag, och vi har match på eftermiddagen vid 4 tiden!

Innan dess hade jag tänkt ta en powerwalk på morgonen, och sen lägga mig vid poolen litegrann, bara att hoppas att solen skiner! Ska hinna maila in en grej till en lärare också men biblioteket öppnar kl 13 så det ska nog hinnas!

På kvällen efter matchen ska vi ut! Blir nog dock ingen alkohol för min del! Vill inte sabba träningen plus att jag behöver nog inte dricka mer än en eller två drinkar för att bli lite berusad eftersom jag inte druckit sen i slutet på maj.


Träningsvärken idag är förresten ett faktum, men ändå skönt att veta att det har gett något!


Nu ska jag snart kila och lägga mig, ska läsa lite innan jag somnar!

Bilder kommer imorgon!


xoxo,

Elin

Av Elin Rosén - 4 september 2010 02:43

detta inlägget tillägnas min farmor, Siv Rosén!


Min farmor är en av mina största idoler, när jag blir gammal vill jag bli som henne, utan tvekan.

Min farmor är en givmild, generös, snäll, rolig, fantastisk och helt underbar person!


Min relation med farmor har alltid varit väldigt nära.

Ända sedan jag var liten spenderade jag hur mycket tid som helst hemma hos farmor och farfar. Jag var den av våra syskon som var där mest! Vissa perioder var jag där varje dag och hälsade på!Bara för att umgås!

En av våra sysselsättningar var att baka. Vi bakade alltid jag och farmor! Jag ville då bli bagare :)

Jag kommer ihåg en gång speciellt. Vi skulle testa ett nytt recept och baka muffins med krossad choklad i.

Receptet krävde att man skulle röra ihop degen för hand, och eftersom farmor inte hade så mycket kraft i nyporna så fick jag lova att röra!

Vi använde farmors träsked, som var väldigt väldigt gammal men DEN bästa!

Den träskeden används också alltid när man ska röra ihop smält smör och mjölk när man bakar bullar! :) Den är viktig:)


En annan gång, detta är bara några år sedan, så frågade jag farmor om jag fick lov att baka lussekatter hemma hos dom. Då fick jag till svar att farmor aldrig hade bakat saffransbröd! Där blev jag förvånad!

Anledningen till att jag ville baka hos farmor var att jag skulle kunna förvara dom på ett säkert ställe, annars hade dom blivit uppätna! Vi hade faktiskt lussekatter på julafton det året!


i våras när jag fyllde 20, så blev jag full som en alika. Jag vet att farmor inte tycker om att man dricker alkohol, och som tur är så dricker jag inte så ofta!

Men, denna kvällen resulterade i att jag ringde farmor och farfar kl 3 på natten när vi var på väg hem och frågade om jag fick sova hos dom.. var kom det ifrån liksom?? Det är inte så långt mellan pappa och farmor och farfar..

Anyway, där stövlar jag in kl 4, kan knappt stå på benen, trillar in på toaletten, spyr, försöker ta av mig skorna, farmor kommer tydligen in och väcker mig två ggr för att jag somnade.. Dom hade bäddat åt mig i bäddsoffan som man alltid får sova i när man sover hos farmor och farfar.. Dit kommer jag, har en hink vid sidan om sängen, lägger mig med kläderna på, och så vaknar jag ett antal timmar senare. Bakfull så det small om det. Smög ut till farmor och farfar och bad så hemskt mycket om ursäkt och talade om för dom hur mycket jag skämdes..

Jag tror, att anledningen till varför jag gick till farmor och farfar, är att dom alltid har sagt att vi kan komma till dom när som helst,och det vet man innerst inne, men jag fattar fortfarande inte varför jag gjorde det..


Jag kan inte ens räkna hur många ggr jag har varit med farmor och farfar och handlat. Man åker och handlar kl 8 på morgonen, kommer hem till dom, äter frukost, läser tidningen, sen går man in och lägger sig på farfars sida av sängen och powernapar någon timme..


Jag har alltid kunnat vara ärlig mot farmor, och vi kan sitta och prata i evigheter.

Jag berättar om mina kärleksproblem, vi pratar skvaller, pratar om allt!


Dagen innan jag skulle åka hit hade jag en liten avskedsmiddag hemma hos pappa för släkten och mina närmsta vänner.

Det tuffaste den kvällen var att säga hejdå till farmor. När jag kramade farmor så började farmor gråta väldigt mycket och gick sin väg. Jag fick springa efter farmor och krama om henne och lova henne att jag skulle ringa och att jag snart var hemma igen.. Jag började självklart också gråta så där stod vi i trädgården och kramades och grät..

Jag har ringt hem till farmor två ggr, och hon har blivit lika glad och förvånad varje gång! har även skrivit ett brev, handskrivet, som jag postade till farmor och farfar häromdagen! Hoppas och tror att dom kommer uppskatta det väldigt mycket!


Farmor, du ska veta att när jag blir stor, så vill jag bli som dig!

jag älskar dig! Snart ses vi!



Presentation


23 år, fotbollstokig, galet kär i mannen i mitt liv, familjeberoende och allmänt hög på livet!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards