elinrosen

Direktlänk till inlägg 4 september 2010

farmor är min idol

Av Elin Rosén - 4 september 2010 02:43

detta inlägget tillägnas min farmor, Siv Rosén!


Min farmor är en av mina största idoler, när jag blir gammal vill jag bli som henne, utan tvekan.

Min farmor är en givmild, generös, snäll, rolig, fantastisk och helt underbar person!


Min relation med farmor har alltid varit väldigt nära.

Ända sedan jag var liten spenderade jag hur mycket tid som helst hemma hos farmor och farfar. Jag var den av våra syskon som var där mest! Vissa perioder var jag där varje dag och hälsade på!Bara för att umgås!

En av våra sysselsättningar var att baka. Vi bakade alltid jag och farmor! Jag ville då bli bagare :)

Jag kommer ihåg en gång speciellt. Vi skulle testa ett nytt recept och baka muffins med krossad choklad i.

Receptet krävde att man skulle röra ihop degen för hand, och eftersom farmor inte hade så mycket kraft i nyporna så fick jag lova att röra!

Vi använde farmors träsked, som var väldigt väldigt gammal men DEN bästa!

Den träskeden används också alltid när man ska röra ihop smält smör och mjölk när man bakar bullar! :) Den är viktig:)


En annan gång, detta är bara några år sedan, så frågade jag farmor om jag fick lov att baka lussekatter hemma hos dom. Då fick jag till svar att farmor aldrig hade bakat saffransbröd! Där blev jag förvånad!

Anledningen till att jag ville baka hos farmor var att jag skulle kunna förvara dom på ett säkert ställe, annars hade dom blivit uppätna! Vi hade faktiskt lussekatter på julafton det året!


i våras när jag fyllde 20, så blev jag full som en alika. Jag vet att farmor inte tycker om att man dricker alkohol, och som tur är så dricker jag inte så ofta!

Men, denna kvällen resulterade i att jag ringde farmor och farfar kl 3 på natten när vi var på väg hem och frågade om jag fick sova hos dom.. var kom det ifrån liksom?? Det är inte så långt mellan pappa och farmor och farfar..

Anyway, där stövlar jag in kl 4, kan knappt stå på benen, trillar in på toaletten, spyr, försöker ta av mig skorna, farmor kommer tydligen in och väcker mig två ggr för att jag somnade.. Dom hade bäddat åt mig i bäddsoffan som man alltid får sova i när man sover hos farmor och farfar.. Dit kommer jag, har en hink vid sidan om sängen, lägger mig med kläderna på, och så vaknar jag ett antal timmar senare. Bakfull så det small om det. Smög ut till farmor och farfar och bad så hemskt mycket om ursäkt och talade om för dom hur mycket jag skämdes..

Jag tror, att anledningen till varför jag gick till farmor och farfar, är att dom alltid har sagt att vi kan komma till dom när som helst,och det vet man innerst inne, men jag fattar fortfarande inte varför jag gjorde det..


Jag kan inte ens räkna hur många ggr jag har varit med farmor och farfar och handlat. Man åker och handlar kl 8 på morgonen, kommer hem till dom, äter frukost, läser tidningen, sen går man in och lägger sig på farfars sida av sängen och powernapar någon timme..


Jag har alltid kunnat vara ärlig mot farmor, och vi kan sitta och prata i evigheter.

Jag berättar om mina kärleksproblem, vi pratar skvaller, pratar om allt!


Dagen innan jag skulle åka hit hade jag en liten avskedsmiddag hemma hos pappa för släkten och mina närmsta vänner.

Det tuffaste den kvällen var att säga hejdå till farmor. När jag kramade farmor så började farmor gråta väldigt mycket och gick sin väg. Jag fick springa efter farmor och krama om henne och lova henne att jag skulle ringa och att jag snart var hemma igen.. Jag började självklart också gråta så där stod vi i trädgården och kramades och grät..

Jag har ringt hem till farmor två ggr, och hon har blivit lika glad och förvånad varje gång! har även skrivit ett brev, handskrivet, som jag postade till farmor och farfar häromdagen! Hoppas och tror att dom kommer uppskatta det väldigt mycket!


Farmor, du ska veta att när jag blir stor, så vill jag bli som dig!

jag älskar dig! Snart ses vi!



 
 
Emma

Emma

4 september 2010 08:55

Sunken, din farmor har nog världens bästa barnbarn :) Jag hade nog uppskattat min farmor som du gör om hon inte hade varit så gnällig, haha :) Hoppas du har det bra.

http://910525.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Marie

4 september 2010 09:28

Gulle dig! Tyvärr gick min mormor bort när jag var väldigt ung, och Farmor bodde så långt borta...så jag fick aldrig den nära kontakten med mina mor & farföräldrar som du har..det är så härligt att läsa om er. Hälsa henne och Farfar så gott!

 
iza

iza

5 september 2010 09:17

we love farmor! =) ska försöka ta mig dit snart!

http://www.izaa.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elin Rosén - 25 mars 2015 21:35

Något jag redan har insett är att detta kräver väldigt mycket planering med viktväktarna. Jag ska försöka sätta mig varje kväll och planera morgondagen. Igårkväll förberedde jag dagens frukost, som var ett recept från Viktväktarboken. Häll 5 msk ...

Av Elin Rosén - 24 mars 2015 21:07

Idag har varit en bra dag. 31 av 32 PP intagna, och en cykelrunda gjord på 35 minuter ca. Härligt. Idag har det känts bra med maten, middagen idag blev faktiskt i stort sett exakt som vi brukar äta, kycklingpastasallad. Något mindre frukt och...

Av Elin Rosén - 23 mars 2015 21:42


Tisdag idag, blev en tidig morgon då Freja vaknade redan 05.50 och hon somnade inte om.. Så vi steg upp vid 07 och åt frukost. Andreas var hemma idag så hela familjen var samlad, mysigt. Jag har börjat äta naturell kvarg med blåbär i, det sätter en h...

Av Elin Rosén - 22 mars 2015 20:25

Som rubriken lyder så är det nu dags för nya tag. Nya rutiner och nytt liv.   I torsdags var jag på mitt första viktväktarmöte, och skrev in mig. Jag känner att det är dags att ta hjälp med min vikt, för jag har försökt så oerhört många gånger...

Av Elin Rosén - 22 december 2014 21:03

Tänk om man skulle börja blogga igen.. :)   Nybliven mamma, nyopererad i knäet och ska tillbaka och spela fotboll är det tänkt :) ...

Presentation


23 år, fotbollstokig, galet kär i mannen i mitt liv, familjeberoende och allmänt hög på livet!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards