elinrosen

Alla inlägg under september 2010

Av Elin Rosén - 9 september 2010 04:31

Ofta ett quiz tar mig åtta minuter att göra?!

Kanske ska börja från början med denna dagen :)


På onsdagar börjar jag inte förrän 11, och alla andra onsdagar har jag alltid gått upp typ vid åtta halv nio för att gå och äta frukost.. Men eftersom jag var så trött i förrgår så sket jag i det! Jag satte klockan på kvart i nio och snoozade till kvart över nio! det var så skönt! Jag satte mig vid datorn för att kolla runt lite som vanligt och passade på att äta upp min yoghurt med mina flingor :) Pratade lite med Jocke på msn, och vi bestämd en skypedate imorgon! :)


Första lektionen, Basic Computer Applications, det är den tunga boken ni såg, gick bra, vi skulle haft ett prov på fredag men eftersom så många är borta så blir det nästa vecka! Skönt med en lärare som är lite flexibel!

Tio minuters rast, skynda iväg till mattelektionen eftersom den ligger i en annan byggnad. Där var det lite repitition och tävling! Jag fick kila när klockan var dags att sluta fast tävlingen inte var klar! Tio minuters rast, hann med nöd och näppe kissa och sen skynda tillbaka till den byggnaden jag var i först!

Här var det tänkt att vi skulle ha ett quiz på de två första kapitlena, fast vi inte ens börjat gå i igenom det andra.. Så, när vi påpekat detta för läraren så flyttade han quizet till måndag!


Slutade tjugo över tre, träning kl fyra och jag är materialansvarig.. Skyndade tillbaka, hämtade mina kläder på vägen, bytte om, skyndade tillbaka för att hämta bollarna och det var dags för dom att pumpas. Hittade inte nåljäveln, och här kan man få löpa extra mycket för en sån sak som att man inte pumpat bollarna.. Men men, det löste sig tillslut. En sak dock, killarna har märkt sina bollar med MENS, höhö, men dom bryr sig inte om att sortera bollarna i näten när dom plockar in dom och det stör jag mig sjukt mycket på! Ordning och reda ska det vara! *arg*


Träningen idag var väl ganska jobbig ändå. Som uppvärmning körde vi passningar, sen när Dunny ropade GO, så skulle vi sprinta till andra sidan och tillbaka, fortsätta passa, sprinta, fortsätta passa, sprinta. Sen gick vi över till att köra volley och sånt, fortfarande med att sprinta till andra sidan. ingen vila! Sen på slutet av den övningen körde vi ännu mer löpning, nu med lite tävling där man fick springa extra om vi inte kom in före det andra laget! Blev en hel del springande! Man tar ut sig på ett helt annat sätt här, och man ger järnet på ett helt annat sätt jämfört om det hade varit en hardeberga träning.. Här är det lite mer konkurrens och jävlar i det att man får springa om man inte spelar bra eller så.

Sen körde vi lite possesionspel med att skifta sida och så. Efter det körde vi en övning där vi var uppdelade i tre olika zoner och man skulle spela ut till korridoren som skulle slå inlägg och sånt.. Anfallare igen i denn övningen! WTF?! Ska dom skola om mig?! Anyway, vi var tre st som skulle skiftas om, så jag stod en del vid sidan om, det gjorde inte mig så mkt iofs eftersom anfallare dels inte är min position plus att det var en tråkig övning.. Efter det så kan ni gissa vad vi fick göra? SPRINGA! Maxlöp till halva planen och jogga tillbaka.. 5 st såna! Undra om man har fått lite bättre kondition än?


Efter träningen så var det till att samla ihop materialet, och sen kilade vi till cafeterian! Gud vad hungrig jag var! Hann ju inte äta någon lunch eftersom jag hade så mycket lektioner och så lite rast! Det var riktigt gott med en kalkonwrap kan jag säga! Kilade tillbaka för att duscha, och raka benen. ( det sämsta med att det är som sommar här,man måste ju raka benen, hemma rakar man ju knappt benen på vintern, eller hur Iza?)

Kilade iväg till biblioteket för att göra färdigt en datoruppgift som skulle mailas in innan fredag och sen surfade jag lite och sen var det bara att vänta ut tiden tills jag skulle skriva prov kl 9!


Provet tog mig fucking jävla åtta minuter. 20 st frågor som var sant eller falskt frågor. yay. Det gick över fort iaf och det gick nog ganska bra! Får se på resultatet sen!


Sen gick jag och Danielle tillPublix, behövde handla lite inför resan imorgon! Blev lite frukt och tidningar och sånt smått och gott!

Kom tillbaka och tittade lite på idol, men det laggar typ hela tiden.. Så jävla störigt. Jag kommer sakna fredagskvällar med Idol med mamma! Uppkrupen i soffan med lite snacks eller mat som det var dom flesta gångerna!

Har också insett idag att jag ska missa en julskyltning för första gången på 20 år?! Känns lite underligt!


Jag har packat litegrann, men ska packa det sista imorgon!


och med dan före dan så menar jag att imorgon påbörjar vi den typ 16 timmar långa bussresan till Mississippi woho! Kommer hem på söndag, så det blir fyra hela dagar utan blogg.. Överlever ni?!



Vi har dekorerat och fixat till lite i vårt vardagsrum så nu börjar det likna något!

     Kolla böckerna, fint va?    

Hur den här bilden hamnade här vet jag inte riktigt?


Nu ska jag försöka kolla lite mer på idol, och sen sova!


Godnatt!


xoxo,

Elin


Av Elin Rosén - 8 september 2010 04:42

ja nu är det tisdagkväll, dagarna går så fort!


Träningen idag bestod av uppvärmning, en passningsövning som gjordes som en tävling, och jag var med annelie, den som klarade flest tillslag på 30 sek vann! Riktigt krävande övning konditionsmässigt!

Efter det så körde vi en inläggsövning med avslut, första gången på en månad! Det gick väl helt okej tycker jag! Efter det spelade vi i kanske 20-25 minuter! Och checka detta, Dunny tittar på mig, "You go right midfield" Och sen bara " No, you go forward" Tjena mittbena, jag har inte spelat anfallare på år och dar? Det var roligt dock! Tycker  om att göra det lite då och då :) När jag spelade det i en B-lagsmatch så gjorde jag fan mål och allt..:) Nu är det ju dock lite annan kvalitet på spelet här men ändå!

Vi avslutade sen träningen med löpning, en 500. Och på de två sista längderna tog jag ut mig så fruktansvärt att jag började hyperventilera, höll på att trilla ihop, fick hjälp av Mia och Annelie som tvingade tillbaka min andning och hjälpte mig hålla upp armarna.. Självklart kom tårarna också.. Ni som sett mig gråta hemma vet hur jag blir när jag hyperventilerar.. Så det var inte så kul. Men jag tog ut mig ordentligt iaf!

Det regnade lite under träningen, och sen kom solen fram så det blev en regnbåge som faktiskt fastnade på bild!


Idag varade träningen i 2 timmar! Efter det fick vi skynda oss iväg för vi skulle lämna in en grej innan kl 6! Fem i sex stövlade vi in och lämnade in den. iväg till maten, och sen tillbaka för att duscha!

Jag och Annelie började sen gå mot Sports Authority. Och det var liiite frustrerande, för Annelie går så jääääävla sakta och ni där hemma kan ju intyga om att jag går ganska fort.. Men men, det var en skön promenad dit och vi pratade, och det var härligt att spendera kvällen med henne!

I affären köpte jag ett par fotbollsstrumpor och en ryggsäck!

Min fina ryggsäck, rosa och allt! 20 dollar på rea! taget!

 

Här är böckerna jag behöver till imorgon, dom är sjukt tunga! kolla den längst in! Oj den syns inte så bra men den väger bra mycket!

 


När vi gick tillbaka vid kvart i åtta tiden var det redan mörkt.. Det blir mörkt så himla tidigt här!

Vi gick till biblioteket och pratade lite om quizen vi ska ha imorgon, och sen gjorde vi färdigt en datorgrej som ska vara inne innan lektionen imorgon!


Jag kilade tillbaka hit till rummet efter det för jag är så himla trött. Men ändå ska jag ge mig på att starta datorn och blogga och kolla igenom mina vanliga sidor på nätet..

Jag har även kollat lite på tv med tjejerna här i rummet och pratat lite..


just det, när vi åt idag så satt vi och diskuterade lite spelare runt om i världen och sånt. Helen visste inte ens vem Zlatan var?

Vi diskuterade Zlatans attityd, att det drar ner honom så in i helvete, och sen pratade vi om Messi. Alla tycker messi är såå jävla grym, men jag vet inte egentligen. Visst, han kan göra en tre-fyra mål i ligan hemma men var är han i de stora matcherna? Vem var det som avgjorde El Clasico om inte Zlatan? Vad hände med messi i VM? Han kan försvinna helt  de matcherna som är viktigast, och för att vara VÄRLDENS BÄSTA SPELARE måste man kunna avgöra och vara en viktig roll i de matcherna också! Sen pratade vi lite om Henrik Larsson, min största idol någonsin! Men det är intressant hur olika åsikter man kan ha om olika spelare, och det blir en ganska intressant diskussion dock, även om man inte kommer fram till något mer vettigt. Jokki till exempel vet typ ingenting egentligen om internationell fotboll och det är för att hon inte tittar på det, och hon kan typ ingenting om allsvenskan för att hon inte tittar. sen har hon inget allsvenskt lag där uppe heller, så det blir kanske iofs inte samma sak.. Men men, smaken är som baken, delad!


tänkte ge er en lista på alla bloggarna jag kollar varje dag förresten, och det är nästan alltid i denna ordningen också:P


http://ekkiikaan.blogg.se/ Jessica, en tjej på 19 år som är ensamstående mamma till en lilla Emilia på 4-5 månader!


www.sofifrid.blogspot.com Sofi, sambo med Daniel och med en nyfödd dotter Melissa, bor i Veberöd hemma och är nära vän med min äldsta syster Iza!


www.910525.bloggplatsen.se Emma aka Sunken, målvakt i klubben där hemma som bloggar om ALLT och även hon har åsikter om ALLT! :)


www.isabellekallenius.blogspot.com En gammal lagkamrat och skolkamrat som har som mål att plugga i USA hon med!


www.izaa.bloggagratis.se Min äldsta systers blogg, bloggar också om allt, mycket om sin son Filip och allmäna vardagssaker! <3


www.helenaogren.blogg.se Bloggar om fotboll!


www.jokkihanna.blogg.se  Johanna Markström, en tjej här i laget som är supertrevlig och kommer från Luleå! Jokki älskar palt! :)


www.blondinbella.se Älskar att läsa Isabellas blogg! :)


Dessa bloggar läser jag och kollar flera gånger dagligen! :)


Danielle bad mig hjälpa henne att läsa igenom hennes engelska, hon skulle skriva en memoar. Jag tänkte för migsjälv, varför behöver hon ha hjälp av mig för sin engelska?:P haha! :P


denna regnbågen kom upp efter träningen för att det hade regnat och sen kom solen..

 

Dessa märkena har jag fått på mina knän, det är precis som en torr fläck liksom. Jag tror det är för att man sitter så mycket på knäna när man stretchar och gräset är så himla torrt! Smörjer varje dag med helosan! :)

  haha och detta möttes jag av imorse.. jag glömmer alltid att ta med vatten till lektionerna! Danielle frågade vad där stod :P haha

 


Nu ikväll blev det jobbigt en stund.. Jag försöker sysselsätta mig så mycket som möjligt för att få tankarna på annat och det var jätteskönt att spendera kvällen med Annelie.. Men ibland går inte dom där tankarna om hemlängtan och Niklas att tränga bort.. tror också det är därför jag pluggar så mycket, för det får mig att tänka på något annat.. Jag hatar att inte kunna prata med Linus.. han har inget internet och han går inte ens hem till mamma och svarar mig på facebook.. vart har min tvillingbror tagit vägen? Efterlysning? Någon som vet? Toffel? 

Saknar honom jättemycket!


jahaja, nu ska jag avrunda här och gå och lägga mig, börjar skolan kl 11 imorgon.. Godnatt!


xoxo,

Elin

Av Elin Rosén - 7 september 2010 19:36

Idag är jag bannemig trött! Släckte kanske vid halv ett inatt och sen ringde klockan kvart i sju.. snooze.. Gud vad jag var trött!


Började dagen med engelska kl 8.. Muntert värre. Väntar ju fortfarande på en engelsk bok, så skulle vi tydligen gå igenom ngt i den boken självklart, men jag kom på att jag redan hade läst det iaf.. Sen hade jag glömt skriva ut en grej som skulle lämnas in idag, så fick vi till ikväll på oss att skriva ut den, så nu är den utskriven och väntar på att lämnas in!


Efter det var det marketing, en seg klass och jag är såååå trött! Upptäckte att killen jag dansade med i lördags, vet inte vad han heter, han är tydligen i marketing klassen.. Han hälsade iaf! :)

Skulle lätt ha kunnat somna på studs på den lektionen.. Snart ska vi tydligen har vårt första prov i marketing, dock bara på de två första kapitlena för att det var så himla mycket information i dom två..


Slutade vid tio i elva, gick till biblioteket för att skriva ut engelskan, och skriva ut lite mattepapper! Jag hade gjort en lista på vad jag behövde hinna med innan träningen. Vilket var, köpa frimärke, posta brevet till mormor, leta reda på en lärare och prata om ett prov, ringa farmor, kolla posten ( väntar väldigt ivrigt på mitt paket från mamma! har ju nästan glömt vad som skulle komma!) detta hann jag med mellan 11 och 12! Och då pratade jag med farmor i hela 25 minuter! Idag grät hon inte, och vi pratade om vad jag har gjort sen sist och lite allmänt om vad som händer där hemma! Mysigt som vanligt!

Pratade en snabbis med pappa och Iza också!


Och nu när jag kom tillbaka till rummet så är jag typ skittrött eftersom jag inte sovit som vanligt.. Tänkte ta en powernap, men det sket jag i och istället satte jag på sportradion för att lyssna på Sverige matchen och så bloggar jag istället:)

Bättre än en powernap eller hur?:)


Efter träningen ska det lämnas engelska, äta och sen ska jag och Annelie gå till Sports Authority och handla en ryggsäck till mig, böckerna är så jävla tunga att det knappt går att bära i en axelväska.. Blir för tungt. Sen är det bra att ha när vi åker på resor och så som nu när vi ska iväg fyra dagar. Kommer behöva skolböcker med mig!

Efter det ska Annelie och jag sätta oss i biblioteket och plugga! Har ett litet quiz imorgon i International Business så det ska läsas lite!


Imorgon börjar jag inte förrän elva, men jag återkommer nog senare ikväll med några bilder också kanske!


Avslutar med ett citat från Zlatan.

" Har jag inte en fri roll så ger jag migsjälv en fri roll. "


xoxo,

Elin

Av Elin Rosén - 7 september 2010 04:44

Ja vad gör man när Internet kraschar på hela skolan på helgen? Ja då får man hitta på annat än att sitta vid datorn!


Helgen blev dock inte som jag hade planerat den! Det enda som gick som det skulle var väl att jag inte pluggade något i lördags!

När jag vaknade i lördags sket jag ett stort stycke i den där jävla powerwalken! det blev frukost istället som bestod av flingor och yoghurt här på rummet bredvid min kära dator..:) danielle går ju aldrig upp lika tidigt som mig!

 

Pratade i telefon med pappa först, en stund. Sen ringde jag farmor och farfar, men dom svarade inte. Så jag ringde till moster Lotta istället för att jag visste att iza och dom var där, eller rättare sagt hade varit där, för dom hade hunnit åka! Så jag pratade en stund med moster Lotta och sen ringde jag upp mormor! Vi pratade väl en kvart ungefär och sen skulle jag ringa farmor för att tacka för en gåva jag hade fått. farfar svarade så jag pratade med farfar i ca 10 minuter innan han gav luren till farmor.. Och det var bannemig jobbigt.. farmor började gråta så fort hon hörde min röst, och DET var jobbigt.. det la sig lite och vi pratade i säkert 20 minuter! Sen när vi skulle säga hejdå så började hon gråta igen.. :(:( 


Anyway, jag bytte om och skulle kila till poolen vid elvatiden. Tji fick jag! den var stängd! Fy fan vad jag svor åt det.. Jag tog mig istället iväg till publix, eller jag satte mig på en parkbänk och läste en skvallertidning i skuggan..

Jag hade bestämt tid med My att hon skulle gå till mamma så att vi kunde prata lite för jag behövde det.. Vi pratade om farmor och jag grät och grät och grät.. det är så jobbigt.. Jag ringde pappa och grät lite också och pratade om farmor.. Kom fram till att jag skulle ringa farmor lite oftare..


Vi hade samling till matchen vid halv tre, och vi vann matchen! Det stod 1-1 efter full tid så det blev förlängning! Vi spelade bara en minut av förlängningen och sen gjorde vi mål!

 

Efter matchen stod det utgång på schemat!

Vi kilade och åt och sen tillbaka och duscha för att göra oss iordning! Vi skulle vara hos Julia och Emily vid halv tio- tio tiden. Jag fick låna ett par högklackade skor av min suitmate Katie, vi har typ samma storlek som tur är! Jag saknar min högklackade skor hemma!


Amber körde till tjejerna och när vi kom dit så var där några tjejer från laget redan och så småningom kom nästan alla i laget! Det kom en del folk från basketlaget också så det var väldigt crowded i deras lägenhet! Vid tolvtiden tog vi två taxis till DownTown dit vi skulle. Jag hade bara druckit 2 st smirnoff Ice så jag kände mig lugn:)

Vi betalade inget för att gå in på RoofTop och vi tog trapporna upp! det var alltså på ett tak, det var ascoolt! Dock så var det jävligt varmt, dansa i fyra timmar i sån värme, då blir man sjukt svitt (svettig för er som inte pratar skånska) !

Där var några av tjejerna i laget som var asnitade, men alla hade riktigt kul! Vi dansade nästan till det stängde och sen gick vi för att äta pizza innan vi tog oss hem! Dom spelade helt okej musik på detta stället, ganska blandat, lite som klubbarna hemma, dock saknar jag schlager golvet på Etage!

Ont i fötterna fick man av allt dansande också! Självklart är vi i USA och allting är ju lite over the top här och självklart så på klubben.. Såg ett par som nästan hade sex på dansgolvet, och sen fyra brudar i typ 35 års åldern, fula som stryk, korta tjocka, bar herrskjortor och var allmänt skabbiga, dessa fyra brudar var alltså lesbiska och stod och dansade och grovhånglade på dansgolvet. no offense lesbiska, men det var lite disgusting faktiskt.. På slutet dansade jag med en kille väldigt länge och han var hur trevlig som helst! inte så sliskigt på som man kan tro! Vi hade skitkul, och normalt sett har jag lite svårt för att släppa loss på dansgolvet utan alkohol i kroppen, men vi hade riktigt kul! Körde moves som "vattenspridaren", och ni vet typ så som dom gör i saturday night fever och såna gamla moves! :) Det var riktigt kul! Det visade sig sen att han spelar i golflaget på skolan och jobbar i gymet här på skolan!

Jag och Johanna aka Jokki på hennes rum innan vi stack iväg!


 

I baksätet påväg till Julia och Emily

  Nästan hela laget med lagkaptenen Jojo överst!

  Jag och Jokki :)

  Jokki och Helen, bland de fullaste på hela kvällen..

  Gruppbild

  I taxin på väg DownTown, fulla? nädå!

  FULLAST!

 

Sista bilden som jag stog, från vänster, Amber, Jokki, helen och Julia!

 

Väl hemma var klockan kvart över fyra! Ringde hem till mamma och vi pratade nog i en halvtimme faktiskt typ:P Sen ringde jag hem till pappa också och fick pratat med iza,my, jocke och Pappa sådär på morgonkvisten här :)


Sen sov jag till typ tio kanske? Ja och d gick jag upp och skulle sätta mig vid datorn, men se det gick inte, inget internet! Så jag ringde hem till pappa.. Och där var farmor, och så pratade jag med farmor och hon grät igen.. det är rikigt jävla jobbigt det här.. :( Min farmor.. Men både farfar och pappa höll med om att jag skulle ringa oftare.. Så jag ska ringa farmor imorgon igen!


Vi gick och åt brunch vid halv tolv tiden! Sen stack en del till stranden, eller dom flesta! Jag skippade stranden för att jag hade ju bestämt mig för en pluggdag! Jag gick till mattelabbet för att räkna matte. det gick faktiskt ganska bra. Jag känner mig så dum ibland för att jag behöver få det förklarat för mig flera gånger och visat på tavlan.. Jag satt där i ca två timmar, och det var välbehövligt! Matteläraren är sjukt schysst, han hade musik på, visade oss massa bra filmer på youtube och är allmänt chill!

Sen skulle jag gå till biblioteket och plugga, för jag kan inte riktigt använda office paketet på min dator. MEN, internet funkade inte och det gick inte ens att logga in i systemet.. Så det slutade med att jag stannade och pratade med tre trevliga killar i biblioteket! Sen gick jag och åt och sen tillbaka till biblioteket! Härligt att lära känna lite schyssta personer! Ja vad skulle man då ägna kvällen åt eftersom inte datorn funkade? Jo, jag skrev brev till mormor, kollade på film med tjejerna, kollade på tv och sen kollade jag en film själv på Danielles dator !


sov inte så bra inatt, vaknade av att det lät från vardagsrummet.. och jojo, ngn hade sex i vårt vardagsrum.. yay. men det behöver vi inte orda så mkt om.


Hade ställt klockan på halv nio för att jag hade tänkt käka frukost, men det var ju helgdag här så då serverar dom brunch från halv tolv.. hade bestämt Skype träff med Iza kl halv fem svensk tid!

Innan dess hann jag skypa med Jocke och My en sväng också!

Jag skypade med Iza i 50 minuter! det var sååå skönt! Jag hade inte pratat så överdrivet mycket med Iza dessa veckorna, så det var välbehövligt! Vi pratade om typ ALLT som jag brukar kunna prata med Izaom.. :) Fick prata med Fille också såklart! :) han växer så det knakar och utökar sitt ordförråd med raskt takt! Ska bli så mysigt att träffa fille när jag kommer hem! Jag ska ha honom två nätter också:)


Käkade brunch med tjejerna vid halv tolv igen, och sen skulle vi ha träning halv två! Idag var det fitness som gällde, och då blev det löpning i 20 minuter igen, och sen 100 armhävningar och 300 situps igen! Jag kommer vara stark när jag kommer hem:) Sen kom det en electrical storm, vilket innebär att man typ inte får vistas ute eller på planen, och killarna skulle haft match kl 3 men dom hade inte ens börjat värma upp kl 4.. Så matchen blev inställd. Och sen började det regna!

Början till en electrical storm

 


Jag fick pratat med Marie idag på msn! Dock med dåligt ljud men hon ska skaffa skype! Det var såå mysigt, jag saknar henne så! Pratade med Majsan också :) Alltid lika kul! :)


Sen blev det middag, och sen Publix och sen plugg! Jag har skrivit en ny TO DO list för denna veckan! Körde fast på en engelsk grej som ska vara inne imorgon innan lektionen men det löste sig! Så nu har det blivit lite datortid:)


imorgon börjar jag kl 8 och går till 11! Sen ska det pluggas, träning halv fyra. Denna veckan är det min tur att ta ut och in materialet till träningarna och även till resan som vi åker på på torsdag! Jag coh tre andra tjejer!


Såhär fint är det oftast på morgonarna, helt vindstilla..

   

Och här en bild på mina kläder i fredags..

 


Nej nu kallar sängen på mig! hoppas ni orkade läsa allt! 


xoxo,

Elin


Av Elin Rosén - 4 september 2010 04:31

Ja idag är det fredag!

Började med lektion i morse vid halv tio tiden. Gick dock upp redan vid åtta, då hade jag ändå fått en nio timmars sömn! Jag var i kafeterian vid halv nio, alltså min frukoststund här har blivit helig! Sitter nästan alltid och äter frukost själv i lugn och ro, det är liksom min stund. Ofta är det inte någon i kafeterian då heller. Sitta i lugn och ro och bara äta och läsa lite ur en bok.. underbart. Morgonstund har guld i mun indeed.


Första lektionen var First Year Seminar, första lektionen i det eftersom vi missade den andra förra fredagen när vi var iväg! Där läser man en bok typ, där vi ska lära oss att bli toppstudenter och så vidare. Så ska vi ha quiz på det nästa fredag på dom tio första kapitlena, och eftersom vi åker till Mississippi på torsdagmorgon så måste vi göra den innan! yay!

Efter det var det Basic Computer Apps, och den läraren är fan riktigt ball! Här började vi en liten paper igen, om en förändring eller något mål vi har! Det är mest för att vi ska lära oss hur man lägger in källor och så!

Sista lektionen för dagen var matte! Fy vad jag får kämpa för att hänga med där, det är så svårt med termerna som dom använder och så. Men ska ju gå på extramatte på söndag för att fråga lite och få det förklarat igen!


Efter sista lektionen hade jag drygt en och en halv timme innan träningen.

Gick tillbaka till rummet och snackade lite med My på msn, och sen pratade jag med mamma i telefon, och när det var halvlek i Sverige matchen ringde jag och pratade med pappa! Pratar inte lika ofta med pappa som med mamma, han bara " Jag klarar mig, det är nog värre för dig" haha. Pappa måste lära sig att svara lite oftare på facebook! Han kör pekfingervalsen så det tar ju typ åtta år för honom att svara på ett av mina mail!


Träningen idag bestod av en walkthrough. Dock hann vi bara till stretchingen innan det började åska och Coach skickade in oss till gympasalen! På med gympaskorna och köra lite passningar! ovant som fasen att vara på innegolv! Träningen varade bara en timme idag och det var inte så jobbigt, det blev ju lite annorlunda eftersom det var inomhus och vi inte kunde göra som vi brukar.


Tillbaka till rummet, lång varm dusch och sen kilade jag med Danielle, Katie och Kim bort till matsalen och åt! Sen promenerade jag tillbaka för att tvätta :) Kul fredagsnöje va?

Medans tvätten var i gick jag till Publix och handlade lite, handlade för drygt 150 kr, så nu har jag så jag klarar mig ca en vecka och lite till!

Tänkte egentligen ha pluggat lite idag, men nej, jag sket faktiskt i det! Så jag har mest suttit vid datorn, fixat med tvätten, organiserat min garderob, städat vasken i badrummet och planerat en pluggdag på söndag!


Imorgon ska jag unna mig en pluggfri dag, och vi har match på eftermiddagen vid 4 tiden!

Innan dess hade jag tänkt ta en powerwalk på morgonen, och sen lägga mig vid poolen litegrann, bara att hoppas att solen skiner! Ska hinna maila in en grej till en lärare också men biblioteket öppnar kl 13 så det ska nog hinnas!

På kvällen efter matchen ska vi ut! Blir nog dock ingen alkohol för min del! Vill inte sabba träningen plus att jag behöver nog inte dricka mer än en eller två drinkar för att bli lite berusad eftersom jag inte druckit sen i slutet på maj.


Träningsvärken idag är förresten ett faktum, men ändå skönt att veta att det har gett något!


Nu ska jag snart kila och lägga mig, ska läsa lite innan jag somnar!

Bilder kommer imorgon!


xoxo,

Elin

Av Elin Rosén - 4 september 2010 02:43

detta inlägget tillägnas min farmor, Siv Rosén!


Min farmor är en av mina största idoler, när jag blir gammal vill jag bli som henne, utan tvekan.

Min farmor är en givmild, generös, snäll, rolig, fantastisk och helt underbar person!


Min relation med farmor har alltid varit väldigt nära.

Ända sedan jag var liten spenderade jag hur mycket tid som helst hemma hos farmor och farfar. Jag var den av våra syskon som var där mest! Vissa perioder var jag där varje dag och hälsade på!Bara för att umgås!

En av våra sysselsättningar var att baka. Vi bakade alltid jag och farmor! Jag ville då bli bagare :)

Jag kommer ihåg en gång speciellt. Vi skulle testa ett nytt recept och baka muffins med krossad choklad i.

Receptet krävde att man skulle röra ihop degen för hand, och eftersom farmor inte hade så mycket kraft i nyporna så fick jag lova att röra!

Vi använde farmors träsked, som var väldigt väldigt gammal men DEN bästa!

Den träskeden används också alltid när man ska röra ihop smält smör och mjölk när man bakar bullar! :) Den är viktig:)


En annan gång, detta är bara några år sedan, så frågade jag farmor om jag fick lov att baka lussekatter hemma hos dom. Då fick jag till svar att farmor aldrig hade bakat saffransbröd! Där blev jag förvånad!

Anledningen till att jag ville baka hos farmor var att jag skulle kunna förvara dom på ett säkert ställe, annars hade dom blivit uppätna! Vi hade faktiskt lussekatter på julafton det året!


i våras när jag fyllde 20, så blev jag full som en alika. Jag vet att farmor inte tycker om att man dricker alkohol, och som tur är så dricker jag inte så ofta!

Men, denna kvällen resulterade i att jag ringde farmor och farfar kl 3 på natten när vi var på väg hem och frågade om jag fick sova hos dom.. var kom det ifrån liksom?? Det är inte så långt mellan pappa och farmor och farfar..

Anyway, där stövlar jag in kl 4, kan knappt stå på benen, trillar in på toaletten, spyr, försöker ta av mig skorna, farmor kommer tydligen in och väcker mig två ggr för att jag somnade.. Dom hade bäddat åt mig i bäddsoffan som man alltid får sova i när man sover hos farmor och farfar.. Dit kommer jag, har en hink vid sidan om sängen, lägger mig med kläderna på, och så vaknar jag ett antal timmar senare. Bakfull så det small om det. Smög ut till farmor och farfar och bad så hemskt mycket om ursäkt och talade om för dom hur mycket jag skämdes..

Jag tror, att anledningen till varför jag gick till farmor och farfar, är att dom alltid har sagt att vi kan komma till dom när som helst,och det vet man innerst inne, men jag fattar fortfarande inte varför jag gjorde det..


Jag kan inte ens räkna hur många ggr jag har varit med farmor och farfar och handlat. Man åker och handlar kl 8 på morgonen, kommer hem till dom, äter frukost, läser tidningen, sen går man in och lägger sig på farfars sida av sängen och powernapar någon timme..


Jag har alltid kunnat vara ärlig mot farmor, och vi kan sitta och prata i evigheter.

Jag berättar om mina kärleksproblem, vi pratar skvaller, pratar om allt!


Dagen innan jag skulle åka hit hade jag en liten avskedsmiddag hemma hos pappa för släkten och mina närmsta vänner.

Det tuffaste den kvällen var att säga hejdå till farmor. När jag kramade farmor så började farmor gråta väldigt mycket och gick sin väg. Jag fick springa efter farmor och krama om henne och lova henne att jag skulle ringa och att jag snart var hemma igen.. Jag började självklart också gråta så där stod vi i trädgården och kramades och grät..

Jag har ringt hem till farmor två ggr, och hon har blivit lika glad och förvånad varje gång! har även skrivit ett brev, handskrivet, som jag postade till farmor och farfar häromdagen! Hoppas och tror att dom kommer uppskatta det väldigt mycket!


Farmor, du ska veta att när jag blir stor, så vill jag bli som dig!

jag älskar dig! Snart ses vi!



Av Elin Rosén - 3 september 2010 03:31

Oj vad fantasifull jag är med rubrikerna känner jag! Men vad fan, det är svårt att komma på! :P


Plugget innan lunchen gick sådär, räknade inte så mkt men det lilla jag räknade gick bra! Bytte om för träning och kilade ut för att kolla på killarnas första hemmamatch!

Vi samlades halv fyra för uppvärmning och stretch och sen skulle vi ut och springa en runda! Vi skulle springa i 20 min. Som ett lag då. Och i början låg jag väl i mitten ungefär, men sen halkade jag bak till näst sist, men jag är ändå sjukt nöjd över migsjälv eftersom jag inte gick en enda gång! Hemma om jag skulle sprungit i 20 min hade jag nog gått ett par ggr.. hade ipoden i idag också, det var skönt! Men fy fan vad vi svettades, det var en varm dag idag! När vi kom tillbaka till planen så fick besked på att vi skulle göra 100 armhävningar och 300 situps! Tjena! Vi satte oss i en ring och började med armhävningarna, jag gjorde väl en 15 st på fötterna och sen resten på fötterna, vi körde 25 i stöten, men fy fan vad jobbigt det var!

Sen kom situpsen! Vi körde också här 25 i stöten, och vi körde olika varianter varje gång!

Fy fan vad skönt det var när vi var klara dock! Herregud! Men det var välbehövligt, så idag blir det inga extra situps! Jag är nöjd som fan över min prestation idag! det har varit en väldigt bra dag idag!


När vi hade kollat färdigt på killarnas match som dom tyvärr förlorade med 1-0, så kilade vi och åt! Åt pasta med ketchup! Gott! Och två bagels slank ner och lite flingor!

mamma, du behöver verkligen inte vara orolig över att jag ska gå ner i vikt här, jag äter ju för fan 100 ggr mer här än vad jag gör hemma! Och ja, jag äter frukt, yoghurt och du ska iaf vara glad att jag hoppar över tårtorna och allt sånt i matsalen varje dag! Tänk vilket sockerberoende jag hade fått!Men känner mig dock lite plöfsig och uppsvullen, en av dom andra tjejerna kom dock på att det kan bero lite på värmen också, mina fötter blir även mer svullna här än hemma!


Efter maten gick jag tillbaka och tog en lång och skön dusch!


Hade ju gjort upp et litet pluggschema för kvällen så min första anhalt var biblioteket! Där gjorde jag färdigt en läxa till Basic Computer Applications, jag behövde inte göra om den för jag hittade den på datorn ändå:)


Tillbaka till rummet, pluggade matte! Gjorde alla stenciler jag inte gjort färdigt och jag började på dom till imorgon! Det jag inte förstår har jag satt frågetecken på och ska ta med mig till mathlab på söndag!


Sen började jag skriva lite engelska, en outline som ska mailas in på lördag!

Och sist läste jag tre kapitel i en bok som heter " 101 ways to make studying easier and faster for college students!"


Och när jag blev färdig med allt och hade kryssat av det på min lista så har jag ni resten av kvällen på mig att surfa omkring och syssla med sånt här :)


Jag hann med att ta några bilder ikväll också!


Här kommer två bilder på mina äckliga tår, vad sägs om dessa My?


    Lite hängmattor utomhus är ju aldrig fel?   Fina planteringar?   Utsikten över "sjön"   Oj här kom visst samma bild igen?   Sjön igen   Sjön med en fontän mitt i, väldigt fint"!   Bron över till en av byggnaderna!   bara ett ställa   Här kommer tre bilder på biblioteket!       Där en del med massa böcker också förstås!


Mina suitmates och roomie ska ut på gayklubb ikväll! Dom har aldrig lektioner på fredagar och dom tycker lite synd om mig som har tre lektioner på fredagar! Men det stör mig faktiskt inte så mkt! Jag har alltid haft lektioner på fredagar hemma så varför inte här?


Imorgon är det som sagt tre lektioner, slutar tio i två! Och sen har vi träning halv fyra som en en pregame session! Alltså som en vanlig uppvärming inför match och lite annat smått och gott!


Nu ska jag avrunda här och inta sängen snart och läsa lite innan jag somnar!


xoxo,

Elin


Av Elin Rosén - 2 september 2010 18:18

Ja det är sjukt vad tiden går fort! Veckan bara försvinner!

Iaf, började med engelska kl 8 i morse, jag var tröttttt! Sov inte så bra inatt, vet faktiskt inte varför! Låg och vred och vände på mig innan jag kunde somna! Var uppe och kissade vid halv två tiden, och då var danielle inte i sin säng..


På lektionen så visade det sig att vi skulle skriva en liten essay, och göra ett grammatik prov! detta påverkade dock inte betyget utan det var för att man skulle kunna utvärdera vad dom skulle lägga mest kraft på i kurserna! Härlig start på en torsdag morgon!


Slutade tio minuter tidigare och skulle gå bort till marketingklassen bara för att mötas av en lapp att lektionen var inställd! Nice att sluta tio över nio för dagen? Så nu har jag fixat lite extra papper till matten som jag ska göra idag, jag har suttit vid datorn, och ätit lunch har jag gjort precis, fick en pik från tanten som jobbar att jag inte äter så mkt! Hon gjorde en wrap till mig med kalkon, sallad och gurka, och det tycker inte hon är mkt! :P

Så nu är jag tillbaka på mitt ru, har träning halv fyra men innan dess ska det pluggas matte! och kvällen kommer nog att spenderas på biblioteket!


Fick svar på en basic computer applications läxa, den där med posterna, och jag fick 175 av 200 poäng, tycker ändå det är okej väl?


Såhär såg jag ut i skolan idag, lite suddig! Skönt med lite baggyshorts och et linne och en hoodie.. standard här för mig just nu!


 

Såhär ser vi ut på träningarna! Blåa tröjor som man viker upp armarna på för att inte få jobbig bränna! Vita shorts och vita strumpor! Vi ska få linnen att träna i också! Vet inte när dom kommer bara!

 


Nu matteplugg!


xoxo,

Elin

Presentation


23 år, fotbollstokig, galet kär i mannen i mitt liv, familjeberoende och allmänt hög på livet!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards